IJzermans

Ontwerp- en Technisch tekenbureau


Werkwijze

IJzermans ontwerp-tekenbureau gebruikt voor het maken van werkplaats- en montagetekeningen het programma Bocad-3D, een 3-D Solid Modelling tekensysteem. Hierin wordt het complete model getekend, inclusief verbindingen, zodat nadien of tussentijds automatisch de detail- en montagetekeningen inclusief diverse lijsten gemaakt kunnen worden.

Een uitgebreide bibliotheek van verbindingen en een krachtige interactieve modelleeromgeving staat tot onze beschikking. Voor de berekeningen maken wij gebruik van het programma Scia Engineer, IDEA-Connection en COP. Hiernaast beschikken wij ook over het tekenprgramma Autocad.

Wij kunnen de tekeningen aanleveren als dwg-, dxf- of pdf-, plotfile of als hardcopy. De lijsten kunnen aangeleverd worden in ASCII-, Excel-, pdf-, xml-formaat of als hardcopy. Klantgegevens zoals bijvoorbeeld titelhoofden kunnen op de tekeningen geplaatst worden. Tevens kunnen de NC bestanden (dstv en/of sir.spd) voor de aansturing van de boor-/zaagstraat en pons-/ en knipmachines worden bijgeleverd ten behoeve van de productie van alle onderdelen. Modellen kunnen in- en uitgelezen worden zoals sdnf- ifc- en pdms files.